26 Φεβ 2013

Παρουσίαση του BYPAD στο Ελληνικό Δίκτυο Πράσινων ΠόλεωνMε μία συμβολική δενδροφύτευση στην περιοχή της Τούμπας και με την υπογραφή του καταστατικού και της διακήρυξης από τους εκπροσώπους των εννέα Δήμων-μελών που συμμετέχουν, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, το Ιδρυτικό συνέδριο του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων πόλεων, το έναυσμα του οποίου έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του συνεδρίου (Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012), παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν την αστική βιωσιμότητα και να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η δημιουργία του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων αποσκοπεί: 
  • Στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των Τοπικών Αρχών γύρω από τα Πράσινα θέματα
  • Στην ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας γύρω από την Πράσινη Διαχείριση μεταξύ των ελληνικών Πόλεων / Δήμων
  • Στη συμβολή για τη ανάπτυξη Πράσινων Πρακτικών & Πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο


Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας, παρουσιάστηκε από τον Γεώργιο Φαρφαρά, πιστοποιημένο ελεγκτή του συστήματος BYPAD, η διαδικασία ελέγχου BYPAD η οποία εκτός από την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, καταλήγει σε μια έκθεση με ένα κατάλογο των δράσεων βελτίωσης για την πολιτική του ποδηλάτου. Σε αυτό το σχέδιο δράσης καταγράφονται συγκεκριμένοι στόχοι και οι δράσεις που προβλέπονται στο χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένους προϋπολογισμούς και τα αρμόδια πρόσωπα ή υπηρεσίες.

Η πρόταση προς το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δικτύου, στον σύνδεσμο http://www.depp.gr/general/2012/11/12/bypad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου