28 Σεπ 2011

Δωρεάν on-line μαθήματα για την εφαρμογή πολιτικών ποδήλατου

To PRESTO είναι ένα έργο για την προώθηση της ποδηλασίας στην Ευρώπη.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις, το ποδήλατο αποτελεί ήδη ένα σημαντικό μέσο μεταφοράς, αλλά το ποδήλατο εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο δυναμικό που δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.

To PRESTO βοηθά να αναπτυχθεί μια πραγματική κουλτούρα του ποδηλάτου στις ευρωπαϊκές πόλεις. Συμμετέχουν πέντε ευρωπαϊκές πόλεις – Βρέμη (Γερμανία), Γκρενόμπλ (Γαλλία), Tczew (Πολωνία), Βενετία (Ιταλία) και Ζάγκρεμπ (Κροατία), με διαφορετικά επίπεδα σε μερίδια λειτουργίας της ποδηλασίας.

Οι δραστηριότητες στις εν λόγω πόλεις επικεντρώνονται στην βελτίωση του σχεδιασμού των υποδομών και της στοχευμένης προώθησης για την ενθάρρυνση της χρήσης των ποδηλάτων (συμπεριλαμβανομένων των pedelecs). Pedelecs θεωρούναι τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση στα πεντάλ η οποία ενεργοποιείται όταν τα πεντάλ κινούνται. Τα pedelecs διαφέρουν από τα e-ποδήλατα που έχουν ένα μοτέρ το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από κινείται το πεντάλ ή όχι.

PRESTO: ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

* Ο σχεδιασμός των υποδομών: Καλά σχεδιασμένη υποδομή, είναι το κλειδί για την αύξηση της ποδηλασίας. Συμβουλές, προκειμένου να αναπτυχθούν κατάλληλα σχέδια για την πρακτική και ασφαλείς συνθήκες ποδηλασίας.
* Προώθηση της ανάπτυξης της αστικής ποδηλασίας: Για να βοηθήσεις να αλλάξει η στάση απέναντι στην ποδηλασία, οι πληροφορίες είναι καίριας σημασίας. Στοχευμένη ενημέρωση και άλλα ήπια μέτρα θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πάρουν τα ποδήλατα τους, και αυτοί θα αρχίσουν να εκτιμούν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που διατίθενται για τους ποδηλάτες. Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποι θα αλλάζουν τις αντιλήψεις τους, και μια πραγματική κουλτούρα του ποδηλάτου μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
* Προώθηση των pedelecs: Τα pedelecs παρέχουν την επιλογή του ποδηλάτου σε εκείνους που δεν μπορούν κανονικά να ενταχθούν στο πλαίσιο των τυποποιημένων συστημάτων προώθησης του ποδηλάτου: όπως οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα που ζουν σε ορεινές περιοχές. Προώθηση των pedelecs μεταξύ αυτών των ομάδων θα διευρύνει το ακροατήριο.

Το έργο PRESTO έχει αναπτύξει επτά Δωρεάν on-line μαθήματα σχετικά με την εφαρμογή των πολιτικών ποδήλατου τα οποία θα διαρκέσουν για την περίοδο Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2011.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με το δικό τους ρυθμό καθώς βασίζονται σε auto-learning modules με απομακρυσμένη σύνδεση με τον εκπαιδευτή. Ο αριθμός των θέσεων ανά μάθημα είναι περιορισμένος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα και το χρονοδιάγραμμα των μαθημάτων:
http://www.presto-cycling.eu/en/training-material/e-learning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου